14 May 2009

Võrratu Anna Sui

Anna Sui on Ameerika moedisainer, kelle bränd on tunnustatud kogu maailmas. Tema riided, lõhnad, kosmeetika ja muud tarvikud on saadaval rohkem kui 50 riigis.

Anna oma kontoris

Sui sündis 4. augustil 1964 a. Detroidis. Tal tekkis huvi moe vastu juba varajases eas, kui ta alustas moe-ajakirjade lõikumist, et oma kuulsat nn Genius File´i täiendada, mis on andnud talle inspiratsiooni kogu tema karjääri jookusl. Pärast kolimist New Yorki, õppis ta Parsons School of Design´is. Pärast lahkumist Parsonsist, töötas Anna mitmesugustes spordirõivaste ettevõtetes. Samal ajal alustas ta oma korteris enda riiete disainimist, mida ta turustas sellistes kohtades, nagu Macy's ja Bloomingdale's. Sõprannad Naomi Campbell ja Linda Evangelista julgustasid Sui´d välja andma tema esimest kollektsiooni, mille ta tegigi teoks 1991.aastal. Etendust saatis suur menu, mis julgustas Annat avama oma poodi New Yorki Sohosse. Sui poe lavendli karva seinad, punane põrand, must antiikmööbel ja nukupeadega mannekeenid on muutunud Anna Sui brändi sünonüümiks.

Anna Sui SS 2009

Time Magazine nimetas Anna Sui dekaadi topp viie stiili ikooni hulka. 2oo9. Aastal võitis Sui CFDA Geoffrey Beene Lifetime Achievement´i auhinna, mis antakse inimestele, kes on teinud suure panuse Ameerika moemaailmale. Selle auhinna on saanud ka sellised nimekad tegelased nagu Yves St Laurent, Giorgio Armani, Ralph Lauren, Diane Von Furstenberg ja Bill Blass.

FW 2009

Sui disainid meeldivad paljudele kuulsustele, nagu Paris Hilton, Patricia Arquette, Mischa Barton, Christina Ricci, Cher, Naomi Campbell, Sofia Coppola, Lindsay Lohan, Hilary Duff, Maria Sharapova, Nicole Richie, Liv Tyler, Courtney Love ja James Iha.

FW 2009

1999. aastast saab osta ka tema nimelisi kosmeetika- ja parfüümitooteid. 2007 aastal andis Anna Sui välja tavapärasest nooruslikuma kollektsiooni Dolly Girl by Anna Sui. Laste kollektsioon, mis on tuntud kui Anna Sui Mini, sai alguses 2009.aasta alguses. Ja lisaks veel disainib Anna mobiiltelefone Samsung Electronics´ile.

No comments: